רקע כללי
במגמה נלמדת השפה הערבית לפרקיה באופן חווייתי ומעמיק המשלב ידע בנושאי המזרח התיכון ועולם הערבים והאסלאם. השפה הערבית תשמש את התלמידים בתחומים שונים ובמקצועות העתיד כמו רפואה, מנהל עסקים, כלכלה וביטחון. במסגרת המגמה יכירו התלמידים את מנהגי הערבים ותרבותם.במסגרת "הכר את שכנך". נעסוק באקטואליה של המזה"ת ובסוגיות יחסי ישראל – ערב. יחידת טל"ם של חיל המודיעין מלווה את המגמה בשיעורי העשרה בתחומי השפה והמזרחנות.
במגמה מתקיימים סיורים בנושא המיעוטים, הכרת עיר ערבית, ביקור במחלקה לערבית בערוצי הטלויזיה ומערכות עיתונים, סמינרים של גדנ"ע מזרחנים ב-ט' יא', בחסות הצבא, משלחות ערבים- יהודים לחו"ל ובארץ, קריאת עיתון והבנת נשמע וכמובן יכולת שיחה בנושאים הנלמדים ושיחה יומיומית קלה בלשון ערבית תקשורתית ומדוברת. .
במהלך שנות הלימוד מתקיימות הרצאות של מרצים אורחים מן האקדמיה ואמצעי התקשורת.
נושאי הלימוד
מרכיבי השפה והרחבת מיומנויות האזנה, כתיבה וקריאה של ז'אנרים שונים כמו עיתונות, ספרות, קוראן ושיח בערבית תקשורתית, שפת הטלוויזיה, הרדיו והעיתונות. שימוש במילון לקריאת טקסטים שונים.
העשרות והרחבה של היסטוריה של המזה"ת, אקטואליה ויחסי ישראל- ערב.
הרכב יחידות הלימוד
בכיתה י' פרויקט עיתונות שימושית ובחינה בעל פה על החומר הנלמד במסגרת 30 אחוז הנצברים מי' ויא' לקראת הבגרות ביב'.
בכיתה יא' פרויקט בנושא ספרות ערבית המהווה חלק מהערכה חלופית במסגרת ה30 אחוזים.
בכיתה יב', בחינה בעל פה במסגרת הערכה חלופית וכן בחינה בכתב של 70 אחוז. הבחינה כוללת קטע הבנת הנקרא, עיתונות, ספרות וכתיבה יוצרת.
דרישות קבלה וכישורים נדרשים
ציון 80 לפחות באחת מכיתות הספרותית בחטיבת הביניים.
סיכום שהוא רק התחלה
ההגעה למגמה מהווה המשכיות של תהליך שהתחיל בלימוד בחטיבת הביניים. המורות שלימדו ממשיכות ללמד גם במגמה. לימוד שפה הוא נכס ובפרט הערבית, שהיא לשון שכנינו ומקנה אפשרות להשתלב בתפקידים מעניינים בצבא ובאזרחות. אנו ממליצים למי שלמד ורכש בסיס טוב בחטיבת הביניים להמשיך ולהעמיק בלימוד השפה הערבית ובתרבותה. אם אתה מעוניין לזכות ברכישת שפה חיונית נוספת בחיינו באופן מעמיק, מקומך איתנו!
בהצלחה!